VSA tl buis

Verlichting

Een VSA TL buis is een goede manier om kosten te besparen. Een voorschakelapparaat voor een tl-buis zorgt er namelijk voor dat de tl-buis minder stroom gaat verbruiken. Op deze manier kan er op de energierekening worden bespaard en wordt het milieu gediend. De e14 led lamp is ook ideaal!

Verlichting

Hoe werkt een VSA tl buis?

Een tl-buis heeft behoorlijk wat energie nodig om de maximale hoeveelheid licht te gaan geven. Anders dan bij een gloeilamp zie je bij een tl-buis dat die de eerste seconden veel minder licht geeft of flikkert. Dit is de periode waarin veel energie verbruikt wordt. Als de lamp eenmaal brandt, is die hogere hoeveelheid energie niet meer nodig. De energietoevoer zou dan eigenlijk verminderd moeten worden.

Een VSA tl buis vermindert de energietoevoer als de lamp brandt

Een VSA tl buis zorgt ervoor dat de energietoevoer ook daadwerkelijk verminderd wordt op het moment dat de tl-buis brandt. Zo krijgt de tl-buis voldoende stroom om licht te geven, maar wordt die toevoer van energie beperkt op het moment dat dit niet meer nodig is. Door een VSA tl buis aan te schaffen wordt er op een efficiënte manier met energie omgegaan. Dit is goed voor de portemonnee en goed voor het milieu.