De leukste sporten ter wereld

mooie-snowboard

Ik zie mezelf wel op een snowboard staan, zo dacht ik als kind altijd. Uiteindelijk heb ik mijn hele leven lang veel te veel last gehad van allerlei blessures, waardoor ik dat helaas nooit echt heb kunnen doen. Maar ik vind het wel heel erg tof om te zien natuurlijk. Ik heb het helaas gewoon nooit kunnen proberen. Op mijn twaalfde kreeg ik tijdens het voetballen een blessure aan mijn knie, daardoor heb ik nooit meer fatsoenlijk kunnen rennen. Tegenwoordig gaat dat wel beter, maar meer dan 4-5 kilometer 1 of 2 keer per week kan ik echt niet aan. Dan gaat mijn knie gewoon op slot.

Op wintersport met de familie

Daarom was het niet mogelijk om snowboarden echt op de pakken. Maar ik ga graag met mijn kinderen op wintersport. Ik vind het juist leuk om te zien hoe mijn zoon zijn snowboard bindingen en snowboard schoenen onder bindt en er helemaal voor gaat op de piste. Hij is er echt heel erg goed in, en is tegenwoordig zelfs vaak in funparks te vinden, zowel op vakantie als bij de lokale indoorhal. Vind ik mooi om te zien. Echt daar kan ik oprecht van genieten. Plus, ik vermaak me altijd prima in de après-ski. Zo krijgt iedereen wat hij wil uit de vakantie. Ik ben al lang gelukkig dat ik zo een fijne familie heb.

Alternatieven voor snowboarden met een slechte knie

Sporten zoals snowboarden zijn helaas te belastend, dus mij zul je nooit op snowboards zien. Maar er zijn heel veel sporten die je met slechte knieën wel gewoon kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan gewichtheffen, fietsen. Dat zijn in ieder geval de sporten waar ik op geland ben. En dan heb je het heel erg naar je zin. Ik denk dat de combinatie van gewichtheffen en cardio een paar keer week sowieso heel gezond is. Doe de sport die je leuk vindt, als je maar iets doet.