De nieuwste trends voor de tuin

2groendak

Naast de vele interieurtrends elk jaar zijn er ook verschillende nieuwe manieren waarop mensen hun tuin inrichten. Dit is niet zo gek, aangezien een mooie en gezellige tuin net zo belangrijk is als een fijne woning. Mensen gaan daarom ook op zoek naar nieuwe manieren om hun tuin gezelliger te maken. Iets wat tegenwoordig helemaal in is is een sedumdak met zonnepanelen. Het is de laatste tijd natuurlijk veel belangrijker geworden om groen te leven en daarom is duurzaamheid één van de laatste trends. Die zie je niet alleen terug op de daken, maar ook in de tuin zelf. Tuinmeubels van gerecyclede materialen, zoals hout of aluminium komen vaker voor. 

Duurzaam en bohemian

Naast duurzaamheid zien we ook dat mensen voor een groenere en meer kleurrijke tuin gaan. In de voorgaande jaren was het juist de trend om voor een strakke, betegelde, tuin te kiezen. Op de tegels werden vervolgens neutrale plantenpotten met bijvoorbeeld gras pluimen geplaatst. Meer recent zien we echter dat de boho-stijl weer in opkomst is. Er ligt vaker gras in de tuin en mensen kiezen voor meer kleur. In plaats van gras pluimen staan er bijvoorbeeld tropische planten of bloemen op het terras. Er wordt ook meer gebruik gemaakt van natuurlijk-uitziende materialen, zoals linnen en hout, in plaats van beton en steen. 

Binnen-buiten leven

We zien ook steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om het huis en de tuin beter in elkaar te laten overlopen en deze zo met elkaar te verbinden. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld overlopende tegels te plaatsen of met een overkapping/veranda. Deze trend past ook weer erg goed bij de duurzame en boho-stijl. Mensen plaatsen bijvoorbeeld een sedumdak op hun tuinhuis of overkapping voor extra duurzaamheid en groen in de tuin. Door de tuin langzaam te laten overlopen in het huis kun je ook nog buiten zitten wanneer het wat kouder is. Het is dan ook een echte trend om de overkapping bijvoorbeeld aan te kleden met lampjes.