Online spaanplaatschroeven bestellen

spaanplaatschroeven

Met spaanplaatschroeven zet je spaanplaten vast. Vandaar dus ook de naam. Het bijzondere aan spaanplaatschroeven is dat het schroefdraad tot de kop doorloopt. Spaanplaatschroeven hebben een grove schroefdraad en een scherpe punt. Daarmee zijn ze gemakkelijk in hout te draaien. Ze lijken op gipsplaatschroeven, maar het verschil is dat gipsplaatschroeven een fijnere schroefdraad hebben. Heet voordeel van spaanplaatschroeven is dat je ze direct in het materiaal kunt draaien en dus niet hoeft voor te boren. De spaanplaatschroeven hebben ene PZ kruiskop, daarvoor heb je dus ook een Pozidrive schroevendraaier of bitje nodig. 

spaanplaatschroeven

Voordelen en soorten

Het voordeel van spaanplaatschroeven is dat ze voorkomen dat het hout gaat splijten. En natuurlijk dat je niet hoeft voor te boren. Ook zijn ze gemakkelijk om in te draaien. Wat betreft de materialen en formaten van spaanplaatschroeven kun je alle kanten op. Er zijn RVS en stalen spaanplaatschroeven in verschillende formaten. Ook de koppen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er een lenskop, cilinderkop en platverzonken kop. De kleinste diameter beschikbaar is 2,5 millimeter en de grootste 8 millimeter. De kleinste schroeflengte is 10 millimeter en de grootste 300 millimeter. 

Online bestellen

Als je weet welke spaanplaatschroeven je wil, bestel je ze eenvoudig online. Zolang je producten op voorraad zijn, zul je ze snel thuis hebben. Als de levertijd langer duurt, zie je dat ook op de productpagina. Bestellingen vanaf € 75 worden gratis geleverd. Geef je minder uit dan betaal je een kleine € 6 verzendkosten. Weet je niet precies wat je nodig hebt? Gebruik dan de keuzehulp op de website.