Redenen waarom je voor een rubberboot moet kiezen

Rubberboot van Capelli

De voordelen van het kopen van een rubberboot zijn echt oneindig. Rubberboten hebben gewoon hun unieke voordelen ten opzichte van andere traditionele boten. In dit artikel bespreken enkele van deze voordelen.

flexibel

Natuurlijk zijn rubberboten zeer flexibel. Wat ik hiermee bedoel is als volgt: je kan hem laten leeglopen en opbergen op zolder of in de garage. Dat maakt het ook dat je een rubberboot overal mee naar toe kan nemen, want je hoeft ze niet met een trailer of iets dergelijks te vervoeren. Mocht je graag naar de camping in Spanje gaan, dan kan je gerust je rubberboot meenemen! Op het strand kan je de compressor die je al in de auto hebt op het ventiel van de boot zetten en binnen maximaal 10 minuten zal je zou rubberboot hebben opgepompt! Bij de boten van Capelli krijg je bijvoorbeeld een mooie opbergtas, zodat je rubberboot niet meteen in het oog springt

Stabiel

Rubberboten zijn opgebouwd met twee grote drijfbuizen aan de zijkant en een harde of zachte opblaasbare vloer aan de onderkant. Op die manier blijft de boot stabiel op het water liggen, waardoor je bijna niet kunt kapseizen. Daarom gebruiken de politie en het leger rubberboten, maar ook duikers die zich aan de zijkant moeten optrekken om weer in de boot te komen.

Laadcapaciteit

Die drijfbuizen zoals hierboven beschreven zorgen ook voor dat je veel mee kunt nemen in jouw boot. Ook kan je spullen vervangen door personen. Hoe groter de boot hoe groter het laadvermogen.

Rubberboten zijn licht

Rubberboten zijn natuurlijk opblaasbaar, zoals we allemaal weten maakt dat de boot ontzettend licht. Daardoor kan je met een beetje pk hoge snelheden behalen op zee of op het meer, zodat je achter de boot kan watersporten.

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in het kopen van een rubberboot? Kijk dat gerust is rond bij Witsen Marine. Zij hebben een ontzettend groot assortiment met merken zoals Capelli. Via de link Capelli boot te koop kom je direct op de website van Witsen Marine. Ook kunnen je helpen met alle vragen rondom rubberboten.