Tips bij kano kopen in de winter

Wil jij nu een kano kopen en weet je niet zo goed wat je moet doen? Misschien denk je dat het aanbod nu minder is of dat je moet wachten tot het voorjaar. Wat ons betreft is het tegendeel waar. Je kunt in elk jaargetijde het water op en op elk moment is er aanbod te vinden. Daar zit altijd een model bij dat bij jou past. Dus maak je geen zorgen en gun jezelf die nieuwe aanschaf. Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om op te letten als je nu een nieuw exemplaar gaat kopen. Lees dus snel verder zodat je nog dit jaar kunt gaan genieten van je nieuwe aanschaf.

Oude modellen nu extra voordelig

Als je nu kiest voor kano kopen dan kan het best zijn dat er verschillende modellen in de aanbieding zijn. Dat is net als met kerstballen kopen. Die zijn nu op hun duurst, maar als je wacht tot na kerst dan koop je de mooiste ballen voor een prikkie. Dat geldt ook voor de spullen die je gebruikt voor de watersport. De kans is groot dat je tegen een heel mooi model aanloopt dat je tegen een zacht prijsje kunt kopen omdat de nieuwe modellen binnenstromen en de voorraden opgeschoond mogen worden. De kwaliteit is er niet minder om als je een model van 2022 aanschaft.

Bepaal het aantal personen bij kano kopen

Bij kano kopen is het van belang dat je bepaalt welk type je het liefste wilt hebben. Zo is het belangrijk om na te denken over de grootte van het exemplaar dat je gaat aanschaffen. Zit je meestal alleen op het water dan is een model voor jou alleen groot genoeg. Wil je graag met je partner, je kind of een vriend samen op pad, dan is een model voor 2 personen aan te raden. Ga je geregeld met meerdere mensen het water op? Kies dan voor een model met ruimte voor meer personen. Of misschien wil je wel een model voor jou alleen en een model waar je met minimaal 2 mensen in kunt genieten.

Kijk naar het materiaal 

Let bij kano kopen ook altijd op het materiaal dat je kiest. Als je het model intensief gaat gebruiken heb je een steviger materiaal nodig dan wanneer je af en toe eens het water opgaat. Ook is het water dat je gaat bevaren van belang voor de keuze van het model. Ga je op ruwe wateren varen dan wil je een model dat goed tegen een stootje kan. Vaar je alleen op rustig water dan is dat minder belangrijk. Ben je een winter watersporter dan raden we je aan om een model te kiezen dat in weer en wind zorgt dat je blijft drijven op het water.

Twijfel niet bij kano kopen in de winter

Twijfel dus niet als je nu wilt gaan voor kano kopen. Je zult er geen spijt van krijgen als je je aankoop eenmaal in huis hebt. Vanaf nu kun jij heerlijk genieten van een tochtje op het water. Of het nu koud is of niet.