VCA vol opleiding voor leidinggevenden

VCA vol opleiding

Werk je als leidinggevende in een vakgebied waar risico’s voor de veiligheid zich kunnen voordoen? Denk dan eens aan een VCA vol opleiding. Hierbij leer je als leidinggevende de risico’s van je werk te herkennen en hiermee om te gaan. Niet alleen voor jouzelf, maar ook voor de werknemers aan wie jij leiding geeft. Bovendien krijg je voor zo’n VCA vol opleiding een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je hiertoe in staat bent. Dat geeft jou een streepje voor op de anderen. 

VCA vol opleiding voor jezelf en je collega’s

Een VCA vol opleiding en certificaat zijn niet bij wet verplicht om te volgen en te halen, maar zijn natuurlijk wel fijn om te hebben. Niet alleen voor jouzelf in de functie als leidinggevende, maar ook voor je opdrachtgever of werkgever en de werknemers aan wie jij leiding geeft. Het geeft extra zekerheid voor iedereen en zorgt natuurlijk voor een veilige werkomgeving. En dat is van belang in risicovolle werkgebieden en sectoren. Het gaat niet alleen om veiligheid in de VCA vol opleiding, maar ook om gezondheid. 

VCA vol opleiding

Klassikaal, uit een boek of online leren voor je examen

Je kunt de VCA vol opleiding op verschillende manieren volgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de VCA vol opleiding klassikaal te volgen op een specifieke locatie. Deze trainingen of cursussen worden op verschillende locaties gegeven. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te leren uit een boek voor je VCA vol opleiding. Ook is er een e-learning traject dat je kunt volgen. Op welke manier je je VCA vol opleiding ook wil doen, je eindigt met een examen. Door dit examen te halen krijg je je certificaat voor de VCA vol opleiding en kun je aantonen dat je aandacht hebt voor veiligheid en gezondheid in jouw rol als leidinggevende.