Burnout preventie op het werk: vraag op tijd om hulp

burnout preventie op het werk

Burnouts kunnen ervoor zorgen dat je medewerkers maanden of zelfs jaren uit de running zijn. Daarom is het belangrijk om aan burnout preventie op het werk te doen. Dat doe je niet alleen omdat jij geen medewerkers wil verliezen maar ook voor de gezondheid van de mensen om je heen. Hoe je zoiets aanpakt? Dat lees je hier.

burnout preventie op het werk

Hulp bij de hulp die je geeft

Als je noodzakelijk hulp nodig hebt bij burnouts en burnout preventie op werk dan kun je daar experts voor inschakelen. Dit zijn vaak psychologen en coaches die je ondersteunen in hoe je zoiets aanpakt. Doorgaans maak je onderscheid tussen 2 facetten:

  1. het voorkomen van burnouts
  2. het aanpakken van burnouts als ze er eenmaal zijn

Een burnout kan namelijk ook een soort domino effect hebben op andere medewerkers. Er valt iemand uit en die persoon laat een berg werk liggen. Logisch ,maar ook lastig. Want andere medewerkers moeten dat vervolgens oppakken en kunnen daardoor net over het randje geduwd worden zodat zij ook een burnout krijgen. Dit wil je voorkomen dus als er iemand een burnout krijgt is het zaak dat je niet alleen direct die burnout aanpakt maar ook andere burnouts probeert te voorkomen.