Ga voor een administratieve baan

Administratieve baan

Op zoek naar een baan, of toe aan een carrièreswitch? Misschien is een administratieve baan wel iets voor jou. Met Fabius opleidingen kun je een diploma halen voor administratief medewerker. Dit geeft je een mooie aanvulling op je cv en je kunt aantonen dat je de nodige vaardigheden hebt voor een administratieve baan. Je volgt de opleiding voor één dagdeel per week, dus ook als je nog andere dagelijkse bezigheden hebt, kun je prima deze opleiding volgen om je voor te bereiden op een administratieve baan. 

Wat houdt het in

Een administratieve baan houdt in dat je zorgt dat de administratieve onderdelen van het bedrijf waar je werkt. Dit valt onder drie verschillende onderdelen. Het secretarieel onderdeel is bijvoorbeeld gericht op correspondentie en communicatie. Daarnaast ben je in een administratieve baan ook bezig als receptionist en telefonist, waarbij je mensen en telefoontjes ontvangt en verwerkt. Tot slot is er bedrijfsadministratie, waaronder bijvoorbeeld archiefwerken en debiteurenbeheer vallen. Soms worden deze drie onderdelen van de administratieve baan in aparte functies gevraagd, maar ze kunnen ook onderdeel zijn van één administratieve functie. 

Administratieve baan

Startsalaris en werkuren

Een administratieve baan kun je bijna overal vinden. In iedere sector, bij elk soort bedrijf en overal in het land of zelfs daarbuiten. Er zijn zowel parttime als fulltime functies voor een administratieve baan. Het startsalaris voor een administratieve baan is zo’n € 2000 bruto. Dit is dan wel voor een functie die fulltime is. Je salaris verschilt ook per sector en is afhankelijk van je opleidingen en werkervaring. Je kunt hier dus ook nog in groeien. Bekijk alle informatie over een administratieve baan op deze pagina