Online een eBike kopen, wat moet je weten?

Een eBike is een elektrische fiets met trapondersteuning. Dat betekent dat je nog steeds moet trappen, maar je hoeft niet te zwoegen bij tegenwind of bij de helling op fietsen. Je kunt naast dames en heren eBikes ook anders soorten eBike kopen, zoals speciale modellen met lage instap of op drie wielen. Wil je een eBike kopen maar weet je niet waar je op moet letten? Start dan met de informatie op deze pagina!

Bekijk direct het assortiment eBikes bij Fast & Furious, de specialist in gemotoriseerde tweewielers online.

Verschillende soorten eBikes

Naast de verschillende merken en modellen elektrische fietsen kun je eBikes kopen of leasen in verschillende prijsklassen. Om de keuze wat eenvoudiger te maken zullen we eerst de mogelijkheden in hoofdcategorieën indelen:

  •     Dames eBike: Dit zijn elektrische fietsen zonder stang in het midden, de meest verkochte dames eBikes hebben een lager frame dan de modellen voor mannen. De Mama eBike is een speciaal soort dames eBike met ruimte voor een kinderzitje voor en achter. Je kunt die los monteren voor kinderen van diverse leeftijden. Daarnaast heeft de Mama eBike ook een extra lage instap waardoor je beter de fiets in balans kunt houden.
  •     Heren eBike: Deze elektrische fietsen hebben wel de bekende stang in het midden voor wat extra stevigheid. De heren eBikes worden doorgaans verkocht met een wat hoger frame, je kunt via de Fast & Furious webshop eBikes online vergelijken en de rekenmethode voor de juiste framehoogte bepalen. Je kunt bij eBikes kiezen uit city bikes, touring bikes en andere modellen met ieder hun eigen unieke kenmerken.
  •     Unisex eBike: Dit type elektrische fiets is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, met een stevig frame en een wat lagere instap. Houd wel rekening met de framehoogte voor het hoogste rijgenot.
  •     Speciale modellen eBikes: Voor specifieke doelgroepen bestaan er ook speciale types elektrische fietsen. Zo kun je een eBike kopen of leasen met een extra lage instap, dat is vooral geschikt voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Er is ook een elektrische fiets met drie wielen voor een betere balans, je hoeft ook niet af te stappen bij een kruising of rood verkeerslicht. Bekijk ook zeker de transport fiets met een stevig frame en het bekende rek aan de voorzijde.

Vergelijken eBikes online

Met zoveel verschillende soorten eBikes online in de webshop kan het lastig zijn om een keuze te maken. Op internet heb je alle tijd om de verschillen te vergelijken, bij de meeste modellen biedt Fast & Furious de optie om direct een grotere accu te plaatsen. Daarmee hoef je minder vaak de accu op te laden, of een extra accu mee te nemen. Let op met goedkope eBikes, betaal liever iets meer voor kwaliteit en rijcomfort. Je kunt ook overwegen een eBike te leasen, dan kun je snel op jouw nieuwe elektrische fiets rijden, en kun je de kosten spreiden over een periode die je zelf bepaalt. Wanneer je er niet uitkomt kun je een berichtje sturen of telefonisch contact opnemen met de helpdesk.

Stel jouw droom eBike online samen in de webshop van Fast & Furious, bekijk ook de opties zoals eBikes leasen.