De Agave plant aanschaffen als uniek exemplaar

De mysterieuze Agave plant heeft dikke sappige bladeren waarin ze voedsel en vocht opslaat. Het is een stevige plant die in diverse tinten groen verkrijgbaar is. Deze plant ziet er mysterieus uit en blijft het hele jaar lang mooi, strak en stabiel. De plant doet exotisch aan vanwege zijn bijzondere bladeren, vaak met stekels aan weerszijden. De plant is net als de Aloƫ Vera robuust, stoer en elegant. Er zijn zowel enkelkleurige als meer kleurige Agave planten verkrijgbaar. In Mexico groeit de mooie blauwe Agave plant waaruit men Tequila wint. De Nederlandse tuin die gevuld is met enkele Agaves krijgt gelijk een buitenlandse sfeer en elke buur zou stiekem een kijkje in je tuin willen nemen.

Groei en soorten Agave planten

Agave planten groeien relatief langzaam en verliezen hun mooie uiterlijk niet in wintermaanden zoals andere bomen en planten wel doen. Agaves staan mooi tussen grind en stenen aan de vijver of dichtbij een waterspel. Een strakke tuin die weinig onderhoud nodig heeft leent zich goed voor de Agave plant. De planten zijn mooi in combinatie met Yucca’s, olijfbomen, citroenbomen, vijgenbomen en palmbomen. Maar ook cactussen en andere vetplanten staan mooi bij agaves. De planten kunnen niet tegen vorst en moeten in de winter binnen worden gezet in een pot. De Agave kan ook in een plantenkas van 10 graden boven nul staan in de winter. De Agave heeft diverse kleuren. Veel tinten groen zijn mogelijk en de keuze uit Agave planten met of zonder stekels. Deze unieke plant is zowel geschikt voor binnen als voor buiten.

Verzorging van de Agave plant

Agave planten mogen in de winter niet buiten. Flexibel wisselen en verpotten is dus gewenst. Ook moeten de planten in het voorjaar weer in de aarde worden gezet. De tweekleurige Agave heeft mooie donkere en lichte strepen over de bladeren. Agave Mediopicta komt van oorsprong uit Zuid Amerika. Ze hebben zon met soms een beetje schaduw nodig en moeten in de zomermaanden worden voorzien van mest. De grond moet voldoende humusrijk zijn en goed water kunnen doorlaten. In droge maanden hebben ze extra vocht nodig.