Wat valt er te weten over valbeveiliging?

 Het is een noemer waaronder alles valt wat veiligheid tijdens werkzaamheden op grotere of minder grote hoogte waarborgt. Valbeveiliging is een groep producten die een val van hoogte voorkomt. Ook horen hier de middelen bij die de vrijgekomen krachten tijdens een val kunnen opvangen. In de wet staat dat er valgevaar is in drie situaties. Ten eerste als de werkzaamheden op meer dan 2,5 meter hoogte zijn. Ten tweede als er sprake is van omstandigheden met een hoog risico, zoals boven wegen of water. Ten derde worden sparingen in de vloer genoemd.

Wanneer wordt valbeveiliging ingezet?

Als er met enige regelmaat werkzaamheden op een bepaalde hoogte moeten worden uitgevoerd, dan wordt valbeveiliging ingezet. Je kunt hierbij denken aan het onderhouden van zonnepanelen of een airco-unit. Ook het repareren van daken behoeft valbeveiliging. Denk ook aan het onderhoud van groendaken, ramen en gevels schoonmaken en bliksembeveiliging onderhouden.

Welke valbeveiliging biedt G4S Safety solutions?

Op de afdeling valbeveiliging van G4S Safety solutions vindt je alles wat je nodig hebt om verantwoord en veilig afdalingen aan te gaan. Harnas modellen worden in verschillende soorten door verschillende merken geleverd. Denk dan aan Honor, Petzl en Skylotec. Zo kun je bij verschillende werkzaamheden zo comfortabel mogelijk te werk gaan. Ook de driepoten, lieren en valstopblokken van G4S maken dat afdalingen in zeer uiteenlopende situaties betrouwbaar, compleet en correct kunnen worden uitgevoerd.

Wat is de populairste valbeveiliging?

De Newton Easyfit wordt als meest populair bestempeld. Het is een lichtgewicht en comfortabel veiligheidsharnas met een vest dat geïntegreerd is. Ook bevat het voor klaphaken twee materiaal dragers. Het veiligheidsharnas geeft prima bewegingsvrijheid en heeft een goed anatomisch ontwerp. Er zijn snelsluitingen die zich op de heupriem bevinden. Het geïntegreerde vest heeft inbindpunten op zowel borst als rug.